بالا بردن سرعت ویندوزایکس پی
نوشته شده توسط : محمد

بالا بردن سرعت بوت

روش اول: وقتی کامپیوترتان را روشن می کنید معمولا قبل از اینکه سیستم بخواهد بالا بیاید درایورهای فلاپی و سی دی رام و ... را چک می کند. بنظر این کار بیهوده است که هر بار سیستم این موارد را چک کند. حالا برای از بین بردن این قسمت باید تغییراتی را در بایوس سیستمتان انجام دهید . مراحل زیر را به دقت انجام دهید:
۱- معمولا برای ورود به bios باید کلید F2 یا Delete را زمانی که کامپیوتر در حال بالا آمدن است، فشار دهید.
۲- به منوی " Boot " بروید .
۳- " Boot Sequence " را انتخاب کنید.
۴- سپس هر دو گزینه ای که از روی هارد بوت می شوند را به گزینه " First Device " تغییر دهید.
۵- دکمه " Escape " را فشار دهید و از بایوس خارج شوید . فراموش نکنید که این تغییرات را قبل از خارج شدن ذخیره کنید .
توجه: وقتی که شما این تغییرات را انجام می دهید، نمی توانید سیستمتان را از طریق فلاپی یا سی دی رام بوت کنید. اگر روزی لازم شد که این کار را انجام دهید، کافیست برگردید به عقب، یعنی به بایوس خود بروید، مرحله بالا را تکرار کنید و گزینه "First Device " را برای فلاپی و سی دی رام بردارید.

روش دوم: زمانی که کامپیوتر شما در حال بالا آمدن هست معمولا شبکه را چک می کند تا ببیند آدرس IP آزاد هست یا نه. با استفاده از پیکربندی یک ip آدرس دستی برای سیستم تعریف می کنیم. این کار سرعت بوت شما را افزایش می دهد. پس طبق مراحل زیر عمل کنید :
۱- روی منوی Start کلیک کنید و " Connect To/Show All Connections " را انتخاب کنید .
۲- روی Connection شبکه خود راست کلیک کنید و " Properties " را انتخاب کنید .
۳- در تب " General " ، در لیست سرویس ها " TCP/IP " را انتخاب کنید و روی دکمه " Properties " کلیک کنید .
۴- در پنجره باز شده روی " Use the following address " کلیک کنید و آدرس ip کامپیوترتان را بنویسید . اگر شما از یک روتر استفاده می کنید معمولا آدرس ip شما 192.168.0.xx یا 192.168.1.xx است. اگر آدرس IP خود را بخاطر نمی آورید و یا در آن شک دارید به منوی Start بروید و Run را انتخاب کنید و در آن cmd را تایپ کنید و روی ok کلیک کنید. در پنجره باز شده " ipconfig/all " را تایپ کنید . با اینکار ip شما نمایش داده می شود و شما می توانید آدرس مورد نظر را در بخش مورد نظر بنویسید. (همچنین می توانید بر روی آیکون شبکه خود در کنار ساعت ویندوز right-click نموده و گزینه status را انتخاب کرده و از تب support آی پی سیستم خود را بدست آورید)
۵- همچنین در پنجره " TCP/IP properties " شما باید آدرس های " Subnet mask " ، " Default gateway " و " DNS Server " را هم پر کنید . اگر عدد های این گزینه ها را هم نمی دانید می توانید با استفاده از دستور " ipconfig/all " در مرحله ۴ این اعداد را پیدا کنید.

روش سوم: این ترفند کارش این است که یک دسته فایل را از پوشه Temp و Temporary Internet Filesهر زمان که شما کامپیوترتان را خاموش می کنید، پاک می کند. با این کار کامپیوتر شما وقت بیهوده ای را برای چک کردن این پوشه ها تلف نمی کند. با این کار سرعت بالا آمدن ویندوز افزایش می آید.
برای انجام این کار مراحل زیر را طی کنید :
۱- Notepad را باز کنید و جملات زیر را در آن بنویسید: (بجای UserName نام User خود و بجای درایو c نام درایو ویندوز خود را بنویسید) 

rd /q/s "c:Documents and SettingsAll UsersLocal SettingsTemp"
rd /q/s "c:Documents and SettingsAll UsersLocal SettingsTemporary Internet Files"
rd /q/s "c:Documents and SettingsDefault UserLocal SettingsTemp"
rd /q/s "c:Documents and SettingsDefault UserLocal SettingsTemporary Internet Files"
rd /q/s "c:Documents and SettingsUserNameLocal SettingsTemp"
rd /q/s "c:Documents and SettingsUserNameLocal SettingsTemporary Internet Files"
rd /q/s "c:Temp"
rd /q/s "c:Windows emp"

md "c:Documents and SettingsAll UsersLocal SettingsTemp"
md "c:Documents and SettingsAll UsersLocal SettingsTemporary Internet Files"
md "c:Documents and SettingsDefault UserLocal SettingsTemp"
md "c:Documents and SettingsDefault UserLocal SettingsTemporary Internet Files"
md "c:Documents and SettingsUserNameLocal SettingsTemp"
md "c:Documents and SettingsUserNameLocal SettingsTemporary Internet Files"
md "c:Temp"
md "c:WindowsTemp"

۲- حالا این فایل را با هر نامی که می خواهید ذخیره کنید ، البته با پسوند " .bat " برای مثال " fastboot.bat " یا " deltemp.bat "
۳- از منوی Start گزینه Run را انتخاب کنید .
۴- در Run بنویسید: " gpedit.msc " و روی ok کلیک کنید .
۵- از پنجره باز شده در سمت چپ روی گزینه " Computer Configuration " کلیک کنید و سپس " Windows Settings " را انتخاب کنید .
۶- بر روی گزینه " Scripts " دو بار کلیک کنید سپس " Shutdown " را انتخاب کنید تا پنجره ای جدید باز شود.
۷- روی " Add " کلیک کنید و در پنجره باز شده آدرس فایلی که درست کرده اید را بدهید و سپس روی " ok " کلیک کنید.

روش چهارم: در هنگام بالا آمدن ویندوز و همینطور خاموش شدن آن آهنگی پخش می‌گردد که هم تکرار مداوم آن خسته کننده است و هم سرعت بالا آمدن و خاموش شدن را کاهش می‌دهد. با روش زیر این آهنگ را قطع کنید و سرعت بالا آمدن و خاموش شدن ویندوزتان را افزایش دهید:
Control Panel را باز کرده سپس sound and audio devices را باز کنید. به زبانه sounds بروید و در پایین آن یعنی program events به دنبال Exit windows بگردید. یکبار روی آن کلیک کنید. سپس از قسمت sounds ، none را انتخاب کنید. عینا این کار را برای start windows انجام دهید. رایانه را ریست کنید.

روش پنجم: حذف برنامه های اضافه که بصورت اتوماتیک در هنگام بالا آمدن ویندوز اجرا می شوند. (توصیحات در ادامه مقاله آمده است)

روش ششم: از طریق Run ،msconfig را اجرا کنید. به زبانه BOOT.INI بروید. از قسمت سمت راست تایم اوت را از ۳۰ به ۳ تغییر دهید. این روش بیشتر برای زمانی مفید است که از چند ویندوز استفاده می کنید.

پاکسازی و تمیز کردن سیستم:

  • حذف ویروس ها، Malwareها، Adwareها و Spywareها:
    ویروس‌ها و سایر نرم‌افزارهای مخرب اثر بسیار بدی بر روی سرعت رایانه شما دارند. همیشه از آنتی‌ویروس استفاده کنید. چه از اینترنت استفاده می‌کنید و چه خیر … و باید این نکته را ذکر کنم که بهترین آنتی‌ویروس در صورت آپدیت نشدن بدترین آنتی‌ویروس است! پس، از آنتی‌ویروسی استفاده کنید که در کشور ما قابل آپدیت باشد. ضمنا حتما بررسی کنید که در بین گزینه‌های موجود کدامیک کمتر سرعت را کاهش می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا را مطالعه نمایید.
  • حذف برنامه های اضافه که بصورت اتوماتیک در هنگام بالا آمدن ویندوز اجرا می شوند:
    نرم‌افزارهای زیادی که نصب می‌کنید، تعدادی در قسمت بوت ویندوز تغییری ایجاد می‌کنند تا هربار که ویندوز بالا می‌آید، اجرا شوند و شما آیکون آنها را در پایین صفحه مانیتورتان، سمت راست مشاهده می‌کنید. این کار برای بعضی نرم‌افزارها مناسب است. مثل آنتی‌ویروس‌ها. اما انصافا در ۹۰ درصد نرم‌افزارها امری نامناسب بوده، سرعت را به شدت کاهش می‌دهد. برای حذف کامل آنها مراحل زیر را طی کنید.
    ۱- Startup Folder: فولدر Startup را از طریق مسیر زیر باز کرده و هر برنامه ایی را که لازم ندارید حذف کنید: C:Documents and SettingsUserNameStart MenuProgramsStartup
    ۲- Win.ini: از منوی Start گزینه Run را انتخاب و سپس win.ini را تایپ کنید. در فایل باز شده به دنبال خطوط Run= و Load= گشته و در صورت وجود برنامه های را که لازم ندارید پاک کنید.
    ۳- رجیستری: شما می توانید از طریق msconfig و تب startup لیست مواردی که با هر بار اجرای ویندوز اجرا می‌شوند را مشاهده و موارد اضافه (به غیر از آنتی ویروسها) را حذف کنید ولی بهتر است برای اینکار از رجیستری استفاده کنید. از منوی Start به Run رفته و عبارت regedit را تایپ کرده و Enter بزنید تا وارد محیط رجیستری ویندوز شوید. حال به مسیرهای زیر رفته و موارد ناخواسته را پاک کنید:
    HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun
    HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce
    HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnceEx
    HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServices
    HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServicesOnce

    HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun
    HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce

    HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftShared ToolsMSConfigstartupreg
  • حذف برنامه های که از آنها استفاده نمی کنید:
    به Control Panel/Add-Remove Programs رفته و از لیست، برنامه های را که از آنها استفاده نمی کنید، پاک کنید. همچنین در این قسمت به دنبال برنامه های spyware نظیر "Viewpoint" و ... بگردید و آنها را حذف کنید. سپس به Program Files رفته و فولدر مربوط به spyware که حذف کردید را پیدا کرده و آنرا پاک کنید. همچنین در اینجا اگر فولدری نامتعارف را مشاهده کردید و شک داشتید که spyware باشد، ابتدا نام آنرا با اضافه کردن یک -test به انتهای آن تغییر داده و بعد از چند روز اگر همه چیز بدرستی کار میکرد آن فولدر را حذف کنید.
    در فولدر c:Documents and SettingsUserNameApplication Data و برای همه User Accountها  بخصوص "All Users" رویه فوق را تکرار کنید.
  • خالی کردن فضای دیسک:
    با خالی کردن فضای دیسک، شما می‌توانید سرعت و کارایی رایانه خود را افزایش دهید. ابزار Disk Cleanup به شما کمک می‌کند تا فضای بلا استفاده بر روی دیسک سخت را آزاد کنید. این ابزار، فایل‌هایی را که می‌توانید با اطمینان پاک کنید، تشخیص می‌دهد و شما را قادر می‌سازد تا به دلخواه، بعضی و یا همه فایل‌های مشخص شده را پاک نمایید. از Disk Cleanup استفاده کنید برای:
    - پاک کردن فایل‌های موقتی اینترنت
    - پاک کردن برنامه‌های دانلود شده (مانند Microsoft ActiveX controls و Java applets)
    - خالی کردن Recycle Bin
    - پاک کردن فایل‌های ویندوز
    - پاک کردن اجزای اختیاری ویندوز که از آن استفاده نمی‌کنید.
    - پاک کردن برنامه‌های نصب شده‌ای که شما دیگر از آنها استفاده نمی‌کنید.
    نکته: معمولا فایل‌های موقتی اینترنتی بیشترین فضا را اشغال می‌کنند. چون مرورگر هر صفحه‌ای را که مشاهده می‌کنید ذخیره می‌کند تا دسترسی به آن در زمان بعدی سریع‌تر شود.
    ۱- بر روی Start کلیک کنید. به ترتیب All Programs، Accessories و System Tools را انتخاب کرده و سپس بر روی Disk Cleanup کلیک نمایید. اگر چندین درایو موجود باشد شما بایستی مشخص کنید که کدام یک را می‌خواهید تمیز کنید. (از طریق Start/Run . . . cleanmgr هم قابل دسترسی است)
    ۲- در پنجره Disk Cleanup for، نوع فایل‌هایی که می‌خواهید پاک شود را انتخاب کنید.
    ۳- علامت تیک فایل‌هایی که نمی‌خواهید پاک شود را برداشته و سپس بر روی OK کلیک کنید. توصیه می‌شود همه را تیک بزنید.
    ۴- زمانی که پیغامی مبنی بر تایید پاک کردن فایل‌های مشخص شده ظاهر گردید، Yes را کلیک کنید.
    پس از چند دقیقه عملیات تمام شده و پنجره Disk Cleanup بسته می‌شود. این عمل باعث می‌گردد که کامپیوتر تمیزتر شده و بهتر کار کند. البته تاثیر کمی دارد. ضمنا ممکن است برای درایوهای حجیم یا مربوط به ویندوز، زمان زیادی طول بکشد.
  • در هنگام مشاهده سایت‌ها و استفاده از اینترنت مقداری از فایل‌های آنها در هارد رایانه شما ذخیره می‌شود. برای خالی کردن این فضا در مرورگر اینترنت اکسپلورر آن را اجرا کرده از منو Tools را زده Internet Options را انتخاب کنید. از تب General و قسمت browsing history‌ گزینه Delete، را زده و در صفحه باز شده هر کدام را که مد نظر هست را حذف کنید، هم چنین می توانید گزینه Delete all را انتخاب کنید. در مرورگر Opera از طریق Tools گزینه Preferences را انتخاب کنید. به زبانه Advanced بروید و حال باید به قسمت History بروید. دو گزینه clear و Empty now را بزنید. در مرورگر فایرفاکس یا هر مرورگر دیگری روش پاک کردن این فایل‌ها تفاوت چندانی با این دو مرورگر ندارد. ضمنا در ورژن‌های دیگر ممکن است کمی گزینه‌های گفته شده در بالا تغییر کند که با کمی جست‌وجو می‌توانید پیدا کنید. نکته دیگر اینکه اگر خیلی از اینترنت استفاده می‌کنید و برایتان سرعت مهم است این کار را انجام ندهید. چرا که مرورگر شما از این فایل‌ها دوباره استفاده می‌کند. این مورد خصوصا برای کاربران ای.‌دی.‌اس.‌ال و کافی‌نت‌ها بیشتر ارزشمند است. چرا که پهنای باند مصرفی را کاهش می‌دهد و برای کاربران دایل‌آپ در افزایش سرعت باز شدن سایت‌های تکراری موثر است. تاثیر این ترفند در سرعت برای کاربر محسوس نیست.


سرویسهای اضافی را غیر فعال کنید:
دستور MSCONFIG را در منوی Run اجرا نمایید. در قسمت  Services تیک مربوط به عبارات زیر را در صورتی که به هیچ شبکه ای متصل نیستید بردارید و سیستم را RESTART کنید.
• Alerter
• Fast User Switching Compatibility (وmultiple users/logins on your current computer)
• TCP/IP NetBIOS Helper
• Remote Desktop Help Session Manager Service
• Themes
• Computer Browser
• Universal Plug and Play...
• Wireless Zero Configuration
• Network DDE/Network DDE DSDM
• Remote Registry service
• Telnet Service
• NetMeeting Remote Desktop Sharing Service
• Clipbook (قابلیت cut and paste across your private network)
• Smart Card / Smart Card Helper (اگر از smart card استفاده نمی کنید)
• Uninterruptible Power Supply (اگر از UPS استقاده نمی کنید)
• Error Reporting Service (ارسال خطاها به مایکروسافت)
• Messenger Service
 

آزاد کردن حافظه توسط ClearMem
ClearMem یک ابزار عالی برای بالا بردن سرعت ویندوز xp هست (مخصوصا برای زمانی که سیستم شما چند برنامه بصورت باز دارد)
زمانی که شما چندین برنامه رو باز می کنید سیستم حافظه زیادی مصرف می کند و وقتی حافظه کم بیاد سرعت سیستم بشدت کاهش پیدا می کند و ممکن است مشکلی برای سیستم بوجود بیاد و سیستم هنگ کند . این برنامه به شما کمک می کند که حافظه اضافی را که پر هست خالی کنید تا برنامه ها بهتر اجرا شوند . اگر می خواهید بدانید حداکثر حافظه موقتی که سیستم شما می تواند استفاده کند چقدر است باید مراحل زیر را انجام دهید :
۱- به ” control panel ” بروید سپس روی ” System ” کلیک کنید و به زبانه ” Advanced ” بروید . در قسمت ” Performance ” روی دکمه ” Settings ” کلیک کنید ، از پنجره جدید باز شده به قسمت ” Advanced ” بروید.
۲- در قسمت ” Virtual Memory ” شما می توانید مقدار حافظه ای را که سیستم می تواند از آن استفاده کند را ببینید .
۳- اگر فکر می کنید این مقدار برای سیستم شما کم هست می توانید روی دکمه ” Change ” کلیک کنید و مقدار مورد نظرتان را با توجه به بیشترین حالت جایگزین کنید ، سپس روی دکمه Set کلیک کنید و یک بار سیستمتان را Restart کنید . 
این برنامه را می توانید از اینجا دانلود کنید.

از کار انداختن قابلیت Prefetch برای سیستم هایی با حافظه کم:
این قابلیت برای بالا بردن اجرای برنامه ها طراحی شده و اساس کار آن اجرای قبلی برنامه در حافظه است (حتما متوجه شده اید که وقتی یک برنامه را باز می کنید زمان بیشتری می برد تا وقتی که برای بار دوم برنامه را باز می کنید) این ایده و نظر خوبی برای آن دسته از کسانی که از حافظه کمی برخوردارند نیست و ممکنه باعث هنگ کردن برنامه ها بشه . برای از کار انداختن این قابلیت مراحل زیر را طی کنید :
۱- روی منوی Start کلیک کنید و گزینه Run را انتخاب کنید .
۲- در قسمت مخصوص ” Regedit ” را بنویسید و روی ok کلیک کنید .
۳- در پنجره باز شده به آدرس زیر بروید : HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory ManagementPrefetchParameters 4- بر روی گزینه ” EnablePrefetcher ” راست کلیک کنید و مقدار آنرا برابر ” ۰ ” قرار دهید .
۵- سیستم را مجددا راه اندازی کنید .

متقاعد کردن XP برای استفاده کردن از شیوه دستیابى مستقیم به حافظه (DMA Mode)
XP قادر به استفاده از شیوه دستیابی مستقیم به حافظه برای هارد و سی دی رام است و بطور پیشفرض روی دستگاه های ATA و ATAPI (IDE) کار می کند.
بعضی اوقات کامپیوتر این سیستم را با سیستم PIO عوض می کند که در این حالت انتقال داده ها کندتر انجام می گیرد . (یکی از دلایل انجام این کار بخاطر ویروس است). اگر شما می خواهید سیستم شما از سیستم DMA استفاده کند باید مراحل زیر را انجام دهید:
۱- به ” control panel ” بروید سپس روی ” System ” کلیک کنید و به زبانه ” Hardware ” بروید و روی دکمه ” Device Manager ” کلیک کنید .
۲- در پنجره باز شده روی گزینه ” IDE ATA/ATAPI Controllers ” دو بار کلیک کنید .
۳- روی گزینه ” Primary Channel ” کلیک راست کنید و ” Properties ” را انتخاب کنید و به زبانه ” Advanced Settings ” بروید .
۴- در جعبه بالای گزینه ” Current Transfer Mode ” گزینه ” DMA if Available ” را در صورتی که ” PIO Only ” انتخاب شده است ، انتخاب کنید .
نکته: اگر دیدید که سرعت انتقال داده هایتان کم شده است به این قسمت بروید و این گزینه را تست کنید.

منظم کردن هارددیسک توسط Disk Defragmenter:
هارد مثل یک پازل است. در ابتدا که هاردتان نو است این پازل یک دست خالی است. اما با پارتیشن‌بندی هارد (منظور ایجاد درایوهای متعدد است)، این صفحه پازل به چند قسمت تقسیم می‌شود و با ذخیره کردن هر فایل در یکی از درایوهای هارد مقداری از این پازل پر می‌شود. البته در قسمتی که مربوط به درایو مربوطه است و این کمی بی‌نظمی در هارد ایجاد می‌کند. قضیه وقتی حادتر می‌شود که شما فایلی را پاک کنید! چرا که آن قسمت از هارد پاک می‌شود و بی‌نظمی بیشتر و بیشتر می‌شود. چرا؟ چون در بین قسمتی از هارد که پر است قسمتی خالی ایجاد می‌شود و تنها در صورتی از بین می‌رود که فایلی دقیقا با همان حجم در همان قسمت ذخیره شود که چنین اتفاقی تقریبا غیرممکن است. این پراکندگی و بی‌نظمی سرعت فراخوانی فایل‌ها را کاهش می‌دهد و در سرعت اجرای فایل‌ها، نرم‌افزارها، بالا آمدن ویندوز و بهتر بگوییم تقریبا همه چیز موثر است. چرا که هرچه شما اجرا می‌کنید، در واقع چیزی جز چند فایل نیست. برای منظم کردن هارددیسک ابزاری عالی در ویندوز شما هست با نام Disk Defragmenter. آن را از منوی Start ، All Programs ، Accessories و سپس System Tools بیابید. پس از اجرای آن یک درایو را انتخاب کنید و دکمه Analyze را بزنید. اگر به شما گفت که باید درایو را دیفرگ کنید، این کار را انجام دهید. در غیر این صورت لزومی ندارد. (از طریق Start/Run...dfrg.msc قابل دسترسی است)

defragmenter

 توجه کنید که عمل دیفرگ طولانی بوده و گاهی تا چند ساعت طول می‌کشد. ( بسته به سرعت هارد شما و میزان پراکندگی و حجم درایو ) ضمنا برای اینکه بتوانید یک درایو را دیفرگ کنید باید حداقل ۱۵ درصد از آن درایو خالی باشد. در غیر این صورت دیفرگ به طور کامل انجام نمی‌شود. مراحل ذکر شده را برای تمام درایوهایتان انجام دهید. بهتر است در آخر ریست کنید. در مورد هاردهایی که حسابی پر باشند و بی‌نظمی زیادی داشته باشند ، تاثیر محسوس خواهد بود. توجه کنید که باید در بازه‌های زمانی طولانی مثلا هر یک ماه یکبار دوباره تمامی درایوها را آنالیز کنید و در صورت نیاز، عمل دیفرگ را انجام دهید. ضمن اینکه باید بدانید که عمل دیفرگ بسیار حساس است، چرا که در حین انجام آن هد هارد به شدت با سطح دیسک موجود در داخل هارد برخورد می‌کند و در صورتی که در این بازه زمانی، تکان و ضربه‌ای به کیس وارد شود، می‌تواند به هارد آسیب وارد کند. بنابراین بهتر است عمل دیفرگ را در یک زمان مطمئن مثلا شب تا صبح انجام دهید.

اجرای برنامه Scan Disk:
آیا تا بحال شده مجبور شوید رایانه خود را ناگهان خاموش کنید؟ یا رایانه بطور ناگهان خود به خود خاموش شود؟ یقین داشته باشید هربار که اینجور اتفاقات رخ می‌دهد، اشکالات جزئی در فایل‌ها بوجود می‌آید که اغلب برطرف نمی‌شوند! اندک اندک جمع گردد وانگهی دریا شود! بالاخره بعد از چندین ماه متوجه می‌شوید، هنگام دسترسی به برخی از برنامه‌ها یا حتی فایل‌ها به مشکل بر می‌خورید. آنچه دقیقا رخ می‌دهد به این صورت است: هرچیزی که در هارد باشد و بخواهد پردازش شود، ابتدا به رم می‌رود. وقتی رایانه عمدا یا غیر عمدا ریست و یا خاموش می‌شود، فایل‌هایی از هارددیسک که مقداری از آنها به رم رفته و در حال پردازش بوده، نیمه کاره می‌ماند و اصطلاحا سردرگم می‌شوند و با تکرار این عمل، فایل‌های ناقص و بی‌مورد زیادی روی هارددیسک ذخیره می‌شوند. به اینگونه فایل‌ها، خوشه‌های از دست رفته می‌گویند. این اشکالات در فایل‌های ذخیره شده بر روی هارد دیسک ممکن است کاهش کارائی رایانه و بروز اشکالات فیزیکی هارددیسک را بدنبال داشته باشد.
همچنین بحث دیگری مرتبط با مطلب فعلی به نام بدسکتور وجود دارد. بخشی از دیسک که به علت ضربه، میدان مغناطیسی شدید یا ورود گرد و غبار به درون دیسک خراب شده باشد بدسکتور نامیده می‌شود و درصورتی که اطلاعاتی بر آن نقاط ثبت شود، ممکن است هد روی آن گیر کند و بدتر این که خرابی را گسترش دهد. با اجرای برنامه Scan Disk می‌توانید تعداد زیادی از خطاهای موجود بر روی هارد دیسک را برطرف کنید. برنامه فوق که به صورت پیش فرض در خود ویندوز موجود می‌باشد، بررسی لازم در خصوص وجود اشکالات فیزیکی روی هارددیسک را نیز انجام خواهد داد. برای استفاده از این ابزار مای‌کامپیوتر را باز کرده روی یکی از درایوها کلیک راست کنید و Properties را بزنید. به زبانه Tools بروید و Check Now را بزنید. ضمنا باید تمام فایل‌های در حال اجرا را ببندید. در پنجره Check Disk مورد Scan for and attempt recovery of bad sectors را انتخاب کنید . اگر سکتورهای خرابی پیدا شد، انتخاب کنید که تعمیر شوند.
نکته: تنها زمانی گزینه Automatically fix file system errors را انتخاب کنید که فکر می‌کنید دیسک شما شامل سکتورهای خراب است. تاثیر کمی دارد و بیشتر جنبه احتیاط دارد که به اطلاعات ذخیره شده در هارد آسیب نرسد و به این ترتیب از خسارت‌های سنگین به کاربر جلوگیری می‌کند.

scsn disk


خاموش کردن  System Restore:
اگر از قابلیت بازگشت ویندوز یعنی System Restore استفاده نمی‌کنید آن را خاموش کنید. برای این کار روی My Computer راست کلیک کرده و به زبانه System restore بروید و گزینه Turn off را کلیک کنید. اگر هشداری داده شد ok کنید. سپس پنجره را ok کرده، ریست کنید. میزان تاثیر کم است و بیشتر در خالی شدن فضای هارد موثر است.

نصب نرم‌افزارهای اضافی ممنوع
اگه از آن دسته کاربرانی هستید که هر نرم‌افزاری که به دستشان می‌رسد نصب می‌کنند، باید بدانید که با این کار به میزان قابل توجهی از سرعت ویندوزتان می‌کاهید! تنها و تنها نرم‌افزارهایی را نصب کنید که به آنها نیاز دارید و به طور مداوم از آنها استفاده می‌کنید. به جای نصب کردن چندین نرم‌افزار پخش کننده، یک نرم‌افزار همه فن حریف نصب کنید که تمامی فایل‌ها را با هر پسوندی برای شما باز کند. مانند نرم‌افزار kmplayer یا K-Lite Codec Pack. هر نرم‌افزاری که نصب می‌کنید، تعدادی فایل به رجیستری ویندوز (هسته ویندوز) اضافه می‌کند و تقریبا هر عملی که در ویندوز انجام می‌دهید به رجیستری مربوط می‌شود.
با نصب تعداد زیادی نرم‌افزار، رجیستری حجیم شده، سرعت ویندوز افت محسوسی پیدا می‌کند. در هنگام بوت شدن سیستم عامل ویندوز، بخش رجیستری، اصالت نرم‌افزارهای نصب شده را می‌سنجد و این یکی از مهمترین دلایل کندی بالا آمدن ویندوز نسبت به سیستم عامل‌های دیگر، به ویژه خانواده سیستم‌های منبع باز۳ مانند لینوکس است. زرنگ باشید! در بسته آفیس، نرم‌افزارهایی هستند که اصلا به درد شما نمی‌خورند. آیا شما الزاما به پاورپوینت یا فرانت پیج نیاز دارید؟ بنابراین آنهایی را که نمی‌خواهید نصب نکنید. برای این کار در هنگام نصب به جای نصب همیشگی از custom استفاده کنید که به شما این امکان را می‌دهد که تنها موارد مورد نیازتان را نصب کنید. این طوری فضای کمتری هم از هاردتان اشغال می‌شود. این کار در نرم‌افزار رایت Nero هم مطرح می‌شود. آیا به ابزار طراحی لوگوی دیسک نیاز دارید وقتی که درایو شما از تکنولوژی لایت اسکریپ پشتیبانی نمی‌کند؟ یا موارد دیگر؟ پس بهتر است باز هم از نصب به صورت custom استفاده کنیم. در نرم‌افزارهای مشابه نرو و آفیس، همین کار را بکنید. برای کسانی که اهل نصب نرم‌افزارهای متعدد هستند با رعایت این تذکر، سرعت به میزان قابل محسوسی افزایش می‌یابد.

تصویر پشت زمینه Desk top را بردارید
اگر خیلی برایتان سرعت مهم است یا از رایانه تان در مواردی هم چون کافی‌نت یا گیم‌نت استفاده می‌کنید یا صرفا برای تایپ، می‌توانید با غیر فعال کردن عکس صفحه زمینه ” دسکتاپ ” سرعت را بالا ببرید. روی Desktop کلیک راست کرده properties را انتخاب کنید. از زبانه دسکتاپ و قسمت Background، مورد none را انتخاب کنید. Ok کنید. تاثیر کمی دارد.

مقدار L2 Cache:
در طی عملیات نصب ویندوز XP، ویندوز cpu را برای پی بردن به مقدار L2 Cache آن تست می‌کند، تا مثلا اگر L2 Cache پردازده شما برابر با ۱۰۲۴ کیلوبایت باشد، برای ویندوز همین مقدار را تعیین کند. اما گاهی اوقات ویندوز در طی عملیات نصب نمی‌تواند مقدار L2 Cache پردازده شما را تشخیص دهد و به همین دلیل، مقدار L2 Cache را پیش‌فرض، (یعنی ۲۵۶ کیلوبایت) انتخاب می‌کند. در این حالت ویندوز فقط از ۲۵۶ کیلوبایت از L2 Cache شما استفاده می‌کند. در حالی که ممکن است L2 cache شما بسیار بیشتر از این حد باشد. برای تعریف کردن L2 Cache پردازنده‌‌تان بصورت دستی برای ویندوز XP، باید ابتدا از مقدار اصلی و حقیقی L2 Cache و به علاوه مقداری که در حال حاضر ویندوز تعریف کرده مطلع شوید. اولین مرحله یافتن مقدار L2 Cache حقیقی CPU شماست. بدین منظور ساده‌ترین راه استفاده از نرم‌افزار کم حجم و رایگان CPU-Z است. CPU-Z را با حجمی کمتر از ۶۰۰ کیلوبایت از سایت سازنده به نشانی http://www.cpuid.com/cpuz.php دانلود کنید.
پس از دانلود، فایل را از حالت فشرده خارج کنید. سپس cpuz.exe را اجرا کنید. پس از چند لحظه صفحه نمایش اطلاعات نمایان می‌شود. در جلوی عبارت Level 2 در زیرمجموعه Cache می‌توانید به مقدار حقیقی L2 Cache پردازنده دست یابید. در مرحله دوم بایستی به میزان L2 Cache که ویندوز تعریف کرده است پی ببریم تا ببینیم تا که آیا همه چیز درست است؟ بدین منظور ابتدا نرم‌افزار Notepad ویندوز را باز کنید. سپس کدهای زیر را عینأ Copy یا در آن تایپ کنید:

Set ProSet = GetObject(“winmgmts:”).InstancesOf(“Win32_Processor”)
For each Pro in ProSet
WScript.Echo “www.microsoft.com”
WScript.Echo “Level2 Cache:” & ” ” & Pro.L2CacheSize & ” KB”
Next

سپس از منوی File، بر روی Save as کلیک کنید. فایل را با فرمت vbs. ذخیره کنید. به عنوان مثال نام‌ آن را findcache.vbs بگذارید. اکنون به محلی که فایل را ذخیره کرده‌اید، رفته و با دو بار کلیک آن را اجرا نمایید. پنجره اول را OK کرده و در پنجره دوم مقدار L2 Cache پردازنده را بر حسب کیلوبایت مشاهده کنید. این مقدار، مقداری است که در حال حاضر ویندوز برای شما تعریف کرده است. اگر مقدار دقیقأ برابر مقداری است که توسط CPU-Z به دست آوردید، پس همه چیز ایده‌آل است و دیگر نیازی به استفاده از این راه نیست. اما اگر مقداری که به دست آمده کمتر از مقدار نمایش داده شده در CPU-Z است ویندوز چندان خوب عمل نکرده و بایستی ادامه راه را پی بگیرید. اکنون وقت آن رسیده که مقدار حقیقی L2 Cache را برای ویندوز خود تعریف کنید. وارد محیط رجیستری ویندوز شوید.
به مسیر زیر بروید:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControl SessionManagerMemoryManagement
در سمت راست پنجره گزینه‌ای با نام SecondLevelDataCache به چشم می‌خورد. بر روی آن دوبار کلیک کرده و مقادیر مورد نظر زیر را در قسمت Value وارد کنید. شما بایستی اندازه دقیق L2 Cache پردازنده که به وسیله CPU-Z به دست آمد را توسط روش زیر مورد استفاده قرار دهید. اگر Level 2 نمایش داده شده در CPU-Z (یا همان L2 Cache حقیقی) ۲۵۶ یا کمتر باشد، عدد ۰ را در این کلید رجیستری وارد کنید. اگر ۵۱۲ باشد ، عدد ۲۰۰، اگر ۱۰۲۴ باشد عدد ۴۰۰، اگر ۲۰۴۸ باشد عدد ۸۰۰، اگر ۴۰۹۶ باشد ،عدد ۱۶۰۰، اگر ۸۱۹۲ باشد عدد ۳۲۰۰ و به همین ترتیب برای مقادیر بالاتر. پس از وارد کردن مقدار OK کرده و از رجیستری خارج شوید. حال یکبار رایانه را ریست کنید تا تنظیمات اعمال گردد. اکنون اگر فایلی که خودتان به شکل دستی با فرمت vbs را ساخته‌اید، اجرا کنید مقدار حقیقی L2 Cache را مشاهده خواهید کرد. توجه داشته باشید که مقادیر بیشتر از حد واقعی L2 Cache پردازنده خود را در رجیستری وارد نکنید. اینکار ممکن است به رایانه شما آسیب بزند. دقت کنید در این ترفند به علت تغییرات در رجیستری، پیش از هر کاری از رجیستری خود Backup بگیرید. اگر ویندوز در تشخیص میزان کش سی پی یوی شما دچار خطا شده باشد با تصحیح آن مسلما تاثیر زیادی در افزایش سرعت دارد. در غیر این صورت خیر.

تغییر Page file:
تاثیر این ترفند بیشتر در بازی‌ها محسوس است. اما در ویندوز هم احساس می‌شود. روی مای کامپیوتر راست کلیک کرده به زبانه Advanced بروید. settings اول را انتخاب کنید. حال به زبانه Advanced بروید و روی Change کلیک کنید. سپس مقدار Initial Size را برابر برابر مقدار ماکزیمم آن قرار دهید. و سپس روی Set کلیک کنید. با این کار جلوی بزرگ شدن Page file به صورت Dynamic را گرفته و از کاهش منابع سیستمی جلوگیری به عمل می‌آورید. ریست کنید.

حذف جلوه های تصویری ویندوز:
روی My Computer راست کلیک کنید و Properties را بزنید. سپس به زبانه Advanced بروید و  settings اول (Performance) را اجرا کنید. اگر گرافیک ویندوز برایتان اهمیت ندارد یا سیستم را برای کافی‌نت و موارد مشابه استفاده می‌کنید، در همان تب اول (Visual Effects) گزینه Adjust for best performance را انتخاب کنید. سپس ok کنید. اما اگر گرافیک ویندوز برایتان اهمیت دارد، می‌توانید از طریق Custom گزینه های مربوطه را فعال نگه دارید و بعد ok کنید. در این صورت از سرعت کمتری نسبت به حالت قبل برخوردار می‌شوید اما در مجموع سرعت افزایش می‌یابد.

Visual Effects

 

حذف Effects:
کاربرد این ترفند دقیقا مشابه ترفند قبل است. ویندوز XP، انیمیشن‌های گوناگونی را برای دستورهای خاص نمایش می‌دهد، از جمله برای Minimize کردن پنجره‌ها. همین انیمیشن‌ها می‌توانند باعث کاهش سرعت دستگاه شوند. برای برداشتن این افکت‌ها ، بر روی Desktop راست کلیک نموده و بر روی Appearance کلیک کنید. گزینه Effects را انتخاب و تمام تیک‌هایی که در صفحه می‌بینید را بردارید.


حذف کردن پیغام مزاحم ” تایید دور ریختن ”
اگر چه این ترفند سرعت سیستم شما رو افزایش نمی دهد ولی می تواند در سرعت عمل شما موثر باشد . شاید شما هم از پیغام ” آیا شما مطمئن هستید ؟ ” متنفر باشید ، مخصوصا وقتی که یه لپ تاپ touchpad داشته باشید !
برای حذف این پیغام مراحل زیر را انجام دهید :
۱- بر روی ” Recycle Bin ” راست کلیک کنید و روی ” Properties ” کلیک کنید .
۲- در پنجره باز شده تیک گزینه ” Display Delete Confirmation Dialog ” را بردارید و روی ok کلیک کنید.
اگر شما تصادفا فایلی را پاک کردید نگران نباشید زیاد فایل شما از بین نرفته است ، کافیست به ” Recycle Bin ” بروید و فایل مورد نظر رو به حالت اول برگردانید (Restore کنید )

سرعت باز شدن منوی استارت:
این ترفند سرعت باز شدن منوی استارت و غیره را به طرز کاملا محسوسی افزایش می‌دهد. در Run عبارت regedit را تایپ کرده ok کنید. مسیر زیر را طی کنید:
HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop
سپس مقدار WaitToKillAppTimeout ، MenuShowDelay و HungAppTimeout را یک قرار دهید.
حال مسیر زیر را طی کنید:
HKEY_USERS.DEFAULTControl PanelDesktop
و عینا سه مقدار بالا را یک کنید.
و همین طور برای دو مسیر زیر:
HKEY_USERSS-1-5-19Control PanelDesktop
HKEY_USERSS-1-5-20Control PanelDesktop
رایانه را ریست کنید و از باز شدن سریع پنجره‌ها و منوهای استارت لذت ببرید.

افزایش سرعت محاسبات:
در Run عبارت regedit را تایپ کرده ok کنید. سپس مسیر زیر را بپیمایید:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCURRENTCONTROLSETCONTROLPRIOYITY CONTROL
یک DWORD به نام Win32PrioritySeperation وجود دارد. مقدار آن را به ۲۶ برای هگزا دسیمال تغییر دهید یا می‌توانید بروی Decimal کلیک کنید و مقدار آن را به ۳۸ تغییر دهید. این ترفند برای سیستمی که به عنوان SQL Server یا IIS استفاده می‌شود توصیه نمی‌شود، چون سرعت بانک اطلاعاتی را پایین می‌آورد. میزان تاثیر کم است

نظربدهید


* سطح ترفند: پیشرفته

*در صورت داشتن سوال و یا مشکل پیرامون این ترفند، می‏توانید آن را در قسمت نظرات همین پست  مطرح کنید.
*به پاس حرمت قلم و اندیشه، در صورت ذکر این ترفند منبع آن را نیز ذکر کنید. استفاده از این ترفند تنها با ذکر نام وب سایت: بیست کلیک و آدرس سایت:http://www.20click.loxblog.com مجاز است.




:: موضوعات مرتبط: ترفند ویندوز , ترفند ویندوز ایکس پی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1410
|
امتیاز مطلب : 138
|
تعداد امتیازدهندگان : 47
|
مجموع امتیاز : 47
تاریخ انتشار : 28 مهر 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: